Startpagina

CABARET
In “D' OEDE STAOSJE”
door de Beauvoordse St.-Omaarsgilde

Locatie: Zaal Caroline – Beauvoorde
ter gelegenheid van de Beauvoordse foor
Data :zaterdag 22 februari 2020 – 15.00-16.00-17.00 u
zondag 23 februari 2020 – 15.00-16.00-17.00 u
Inkom :gratis
Regie : Claude De Beuckelaere


Het is een traditie dat de Beauvoordse St.-Omaarsgilde elk jaar op de Beauvoordse Beurs voor streekspecialiteiten present is met een cabaret. Deze traditie gaat al terug naar de beginjaren ’80.


Tijdens de eerste wereldoorlog werd er een spoorverbinding aangelegd van Poperinge tot Adinkerke. Deze spoorlijn bleef in dienst tot 1942. Naast het personenvervoer kende deze lijn ook een bloeiend goederenverkeer. De meeste goederen (stro, vlas, bieten, hooi,....) die uit Frankrijk kwamen of naar Frankrijk moesten werden via deze treinverbinding ter bestemming gebracht

Op die spoorlijn lag er ook een station tussen Leisele en Izenberge. Tussen dat station en het telegraafkantoor hield Flora, een oude jonge dochter, haar café “De Oude Statie” open. Het was een goed draaiende volksherberg, waar volop handel werd gedreven en waar iedereen over de vloer kwam. De stationchef en de telefonist zaten soms meer in “De Oude Statie” dan in respectievelijk het station of het telegraafkantoor.

Sfeer en humor brengen de karnavaleske noot in een brok geschiedenis over deze plattelandstreek tijdens het jaar 1941. Op amper enkele km van de Franse grens – de schreve - waren er vanzelfsprekend ook veel contacten met de Frans-Vlamingen.

Het geheel wordt doorspekt met een vijftal – zowel Franse als Vlaamse - liedjes “uit de oude doos”. De meeste acteurs en actrices staan voor personen die er “echt” hebben geleefd.


Op een mini-podium brengen Anita Vanscheeuwyck, Rita Derycke, Dirk Boeten, Daniël Pauwels, Mireille Haelewyck, Luc Masscheleyn, Dirk Herman, Marleen Coopman; Pol Breyne en Ivo Ryckeboer u een half uur lang volks amusement met onvervalste leute en plezier.